Žabák - jaro 2018

InfoKanál SMS a ochrana osobních údajů Vážení spoluobčané dovolte, abychom Vás informovali o změnách týkajících se Vámi využívané služby SMS InfoKanál. Tyto změny souvisejí s přijetím nového Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů, dále jen „GDPR“), jehož účinnost nastane dne 25. 5. 2018. Aby služba SMS InfoKanál naší obce byla v souladu s GDPR, je nutný informovaný souhlas. Služba je určena pro občany obce Žabovřesky nad Ohří ve věku nejméně 15 let. Registrací do služby souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem informování o činnosti obce a jejích orgánů, např. o jednáních zastupitelstva, místních poplatcích apod.; informování během krizových situací, při haváriích a jiných mimořádnostech; informování o dalším dění v obci a činnostech komerčních subjektů a neziskových organizací, jako jsou prodejní akce, veřejné sbírky, kulturní a další akce. Svůj souhlas nejste povinni udělit, bez něj však není možná Vaše registrace do služby. Souhlas můžete kdykoli odvolat formou písemného podání prokazatelně doručeného na adresu OÚ (osobně,do datové schránky obce nebo doporučenou zásilkou) Odvolání souhlasu nemá zpětné účinky. Zpracovávány budou Vaše jméno, příjmení, telefonní číslo, číslo orientační a případně ulice, podle kterých mají být informace zaměřeny (např. v případě havárie vodovodu v dané ulici o ní budete informováni). Vaše osobní údaje budou předány provozovateli služby a v případě potřeby zpřístupněny rovněž dalším subjektům zapojeným do procesu informování (např. orgánům krizového řízení). Záznamy o rozeslaných zprávách budou uchovávány po dobu 5 let od rozeslání, a to pro účely prokázání, že byly rozeslány. Záznamy budou uchovány na základě oprávněného zájmu obce prokázat plnění svých povinností. Proti uchování těchto záznamů můžete vznést námitku a žádat jejich výmaz. Pro účely plnění povinnosti dle zákona o elektronických komunikacích budou provozovatelem služby po dobu 6 měsíců uchovávány také provozní a lokalizační údaje o zprávách zaslaných na Vaše telefonní číslo. Svůj souhlas budete mít možnost udělit od 27.3.2018 formou SMS, webového formuláře nebo osobně na OÚ. Pokud nevyjádříte svůj souhlas do 20. 5. 2018 budete ze systému SMS InfoKanálu obce vyřazeni. Máte právo požadovat poskytnutí informací, které jsou o Vás zpracovávány v rámci služby, a požadovat jejich opravu v případě nepřesnosti či jejich přenos. Proti zpracování můžete podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů. Ohledně uchování provozních a lokalizačních údajů můžete kontaktovat provozovatele služby, společnost KONZULTA Brno, a.s., na: Ing. Roman Schwanzer, místopředseda představenstva, roman.schwanzer@konzulta.cz, +420 541 128 400 3

RkJQdWJsaXNoZXIy